به گزارش راهبرد معاصر؛ در نشست علنی نوبت عصر شنبه مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بندهای (الف) و (ب) ماده ۵۳ موافقت کردند.
در ماده۵۳ آمده است: به منظور تسهیل ساخت مسکن توسط مردم، اقدامات زیر انجام می گیرد: الف- وزارت راه و شهرسازی موظف است تا پایان سال اول برنامه، نسبت به تکمیل رقومی(دیجیتال) سازی اطلاعات تمامی طرح های جامع و تفصیلی کلان شهرها در سامانه طرح های جامع و تفصیلی و همچنین الکترونیکی- نمودن فرایند اخذ مجوزهای مربوط به شورای عالی معماری و شهرسازی ایران و کمیسیون های استانی ماده (۵) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران اقدام نماید. در مورد سایر شهرها نیز تا پایان سال سوم برنامه باید اقدام شود. از زمان راه اندازی این سامانه، کلیه مصوبات شورا و کمیسیون های فوق الذکر به صورت برخط (آنلاین) و آنی در سامانه مزبور بارگذاری و اعلام عمومی می شود و صرفاً پس از بارگذاری در سامانه مذکور قابل اجراست. نحوه اجرای طرح های جامع و تفصیلی از طریق این سامانه به صورت دوره ای رصد و پایش می شود و گزارش عملکرد آن با اولویت کلانشهرها به صورت عمومی منتشر میشود
بند(ب) ماده ۵۳ بدین شرح است: وزارت راه و شهرسازی موظف است تا پایان سال دوم برنامه، بازار رقابتی تنظیم شده برای ارائه خدمات واسط امین (ضامن) بین خریداران و مالکان شامل زیرساخت ثبت رسمی قرارداد پیش فروش، ارائه ضمانت نامه تضمین به موقع و با کیفیت ساختمان، شناسنامه فنی ساختمان، مدیریت خطرپذیری (ریسک) تأمین مصالح، اعتبارسنجی خریداران و سازندگان و اعطای تسهیلات ساخت به خریدار ایجاد نماید.
داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد این ماده گفت:در این بند پلتفرم قابل دسترس برای خریداران و فروشندگان قراردادهای پیش فروش مسکن تهیه می شود که اگر کسی بخواهد پیش خرید انجام دهد مالک این ملک را به ده نفر دیگر نفروخته باشدو در این سیستم نهادها هم می توانند این عملیات را ضمانت کنند یعنی ممکن است پیش فروشنده اعتبار کافی نداشته باشد و نهاد مالی برای تضمین بخشی ورود پیدا می کند و و به اعتبار تعهدات پیش فروشنده کمک کند.
وی اضافه کرد:در این بازار تنظیم گری اعتبار سنجی فروشندگان یعنی رتبه بندی انجام می شوند درجه اعتبار کسانی که پیش فروش می کنند مشخص می شود و مردمی که می خواهند پیش خرید کنند با اطلاعات این کار را انجام می دهند.
منظور تصریح کرد:این یک ابتکار عمل جدیدو مجموعه ای از خدمات با واسط امین بین خریدار، فروشنده و تامین کننده مصالح است که اطلاعات و ارتباطات برقرار می کند و جریان این اطلاعات می تواند به بهبود وضعیت پیش فروش ساختمان در کشور کمک کند./ایرنا